Solk a les ermites


Solk a les ermites és una proposta multidisciplinària que pretén apropar a la gent a aquests llocs tan singulars dels nostres pobles. Busca revitalitzar i ficar en valor aquest patrimoni material, l'ermita i el seu entorn i també el patrimoni cultural i immaterial des de diferents vessants com la musical, l'antropològica, la festiva i la històrica.
Actualment, les ermites han esdevingut indrets gairebé oblidats, lluny de la funció destacada com a eix vertebrador del territori que va ser antigament. Tot i això, continuen sent llocs especials, de trobada i entreteniment, de connexió amb la natura.
Solk a les ermites té una primera part explicativa amb una presentació d'instruments de percussió tradicionals a càrrec de Jordi Sanç, després una presentació d'instruments de vent tradicionals a càrrec de Pau Puig i finalment, una breu explicació al voltant de la perduració cultural de creences ancestrals i dels llocs dels ermitoris al llarg de la història a càrrec de Javier Sebastià Redó.
La segona part és un concert de Solk on se sentiran els instruments que s'han presentat anteriorment i on s'interpreten cançons enregistrades al seu primer treball i temes nous en un ambient proper que busca el diàleg amb el públic.